til kassen totalt: kr 0,00
Vintage-stil – møbler med fortiden 0
Vintage-stil – møbler med fortiden

Når det gjelder vintage-stil, teller her først og fremst ting "med sjel". De kan være litt skadet, tilsmusset, dekket med rust, men det er viktig at de har "noe" som ikke helt er definert. Det ligger et visst spørsmål, en viss vaghet bak vintage-stilen.

Vintage-stilen er en lidenskap for gamle ting (men ikke antikviteter), klassisk design og fremfor alt historiene knyttet med dem. Fokus på fortiden er vintage-stilens hovedtrekk. Selve ordet "vintage" har engelsk opprinnelse og relaterer til vin. Det betyr en god årgang, edelvin fra frukten av en sesong.

Dette begrepet har inntrådt, under ikke helt kjente omstendigheter, først i moteverden, og deretter i interiørdesign. Det blir forstått på disse områdene som noe klassisk og tidløst. Begrepet: vintage refererer ikke til en bestemt epoke eller periode innen design og mote, men de fleste fans av denne stilen ser ikke lenger enn på den viktorianske tiden og henviser oftest på designen fra 1900-tallet og spesielt fra 70-årene. Noen forklarer at det følger av et behov for å finne sine egne røtter, eller av et ønske om å være original. Uansett motivasjon blir de gamle gjenstandene oppdaget og oppdatert, og det oppstår større og større respekt for fortiden.

les mer »
Unik idé og originalitet av tre polske håndverkere sine produkter i tre og av kryssfiner 0
Unik idé og originalitet av tre polske håndverkere sine produkter i tre og av kryssfiner

Vi presenterer tre polske håndverkere. Deres produkter av tre og kryssfiner skiller seg ut med en interessant idé, originalitet og profesjonell utførelse.

Det er sikkert verdt å se nærmere på bord laget av et lag som utgjør et tverrsnitt av et storslått tre. Den første snekkeren lager salongbord og kaffebord av ulike tresorter, for eksempel: aske, eik, kirsebær, or eller bjørk. Bordplaten er impregnert med oljebeis av høy kvalitet og hard oljevoks. Bena er av tre, malt eller i treets naturlige farge, eller av stål. Total høyde utgjør 49 cm. Snekkeren spesialiserer seg i produkter av kombinert, naturlig og brent eik.

De elegante og stilige bordene med unike farger gir interiøret et spesielt preg. Bordplatene laget av asketre er iøynefallende i alle rom. De er tilgjengelige i en versjon med bena i treets naturlig farge eller med en farge som kan velges. Hele møbelet er beskyttet av hard og matt oljevoks.

Begeistring for tre har også resultert i unike veggspeil med rammer av imponerende kirsebærtre. Den synlige trestrukturen på rammen gir speilet et originalt og enestående trekk.

les mer »
Større og større interesse for kryssfiner 0
Større og større interesse for kryssfiner

Kryssfiner begynte å være populær i møbelproduksjon allerede i mellomkrigstiden. Den ble kalt på den tiden fra tysk språk som en slags sperreplate. Kryssfiner besto opprinnelig av sammenføyde finerplater som dannet plater med en tykkelse på fra 2 til 20 mm. Ved å lime disse platene med fibre lagt i rette vinkler, var kryssfinerplater et sterkt og elastisk materiale som kunne bøyes. Det var or, bjørk og eik som hovedsakelig ble brukt til å lage kryssfiner.

Når det gjelder kryssfiner, var det også vanlig å lage den i et snekkerverksted, for hånd og for sine egne behov. En anonym forfatter oppfordret til å gjøre det i avisen "Przegląd Stolarski" [fra polsk: avisen for snekkere], og argumenterte at "når det gjelder kvalitet, er kryssfineren laget for hånd mye bedre enn kryssfineren produsert i  fabrikken".

Den økonomiske krisen før andre verdenskrig påvirket ikke industrien knyttet til produksjon av kryssfiner. Dens mengden økte jevnlig, selv om den polske møbelindustrien forbrukte bare 30% av hele produksjonen. Bakgrunnen for det var at populariteten av snekringsteknikker egnet for bruk av kryssfiner,  var lavere i Polen enn i andre land i Europa.

Møbelprodusenter hadde høye forhåpninger angående kryssfiner på grunn av det at den var billigere og mer holdbar, den deformerte ikke så lett som tre og gav store muligheter for dekorative effekter.

les mer »
opp
Nettbutikken er i visningsmodus
Vis full versjon av nettsiden
Sklep internetowy Shoper.pl
Sklep internetowy Shoper.pl